Zeiss

SFL 10x40 Kikare

21 400 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Med ZEISS SFL-kikaren (SmartFocus Lightweight) kan speciella ögonblick upplevas med lätthet. Optimerad för att vara så lätt och kompakt som möjligt, SFL-kikaren är ett perfekt komplement till SF-familjen. Det nya Ultra-High-Definition-konceptet (UHD) säkerställer verklighetstrogen färgåtergivning och högsta detaljnivå. Tack vare sitt SmartFocus Concept är fokushjulet perfekt placerat och möjliggör snabb och exakt fokusering – även med handskar på. Den optimerade ergonomin och en stor utgångspupill möjliggör en avslappnad och ostörd tittarupplevelse.Zeiss SFL 10x40 kikare

Med ett synfält på 114 meter på ett avstånd av 1000 m och en närgräns på 1,5 meter ger SFL 8x40 en perfekt överblick i kombination med korrekt detaljigenkänning.

Linsdiametern har reducerats med 2 mm, vilket gör det möjligt att använda tunnare linselement på närmare avstånd och därmed minska kikarens vikt med upp till 20 % och deras volym med upp till 13% jämfört med ZEISS Victory SF-modellerna. Som ett resultat är SFL-kikaren upp till 30% lättare än jämförbara konkurrerande produkter.

Zeiss SFL serien blir ett mycket intressant tillskott till Zeiss premiumklassen som placerar sig i en både mycket attraktiv prisnivå men också i en mycket efterlängtad storleks nivå. Kikarna är numera lika stora som en del 32 mm kikare men i och med 40 mm objektivet, genererar dem en mycket större utgångspupil och därmed utökar användnings området från fågelskådning till jakt under de mörkare delarna av dygnet.

Specifikationer:


* Ny förbättrad Zeiss T* coating för utökad optisk prestanda och tydligare kontrastskärpa.
* Justerbara ögonmusslor.
* Ny design med smalare och mer greppbar utformning.
* Patenterad LotuTec® linsbehandling som gör linserna resistenta mot, smuts, fukt och vattendroppar.
* Smart Focus Lightweight (SFL) placerar fokuseringsratten på ett ergonomiskt avstånd och kräver enbart 1,4 varv för att komma från närgräns till oändlighet.
* Takkantprisma.
* Vattentät, fukttät.
* Kvävgasfylld.
* Gummiarmerad.
* Väldigt låg vikt och mycket kompakt format (en av marknadens minsta 40 mm kikare).
* Ny designad komfort centerfokus.
* Schmidt & Pechan prismor.

Teknisk data:


* Förstoring: 10x.
* Objektiv diameter: 40 mm.
* Utgångspupill: 4,0 mm.
* Interpupilärtavstånd: 52-74 mm.
* Synfält: 115m/1000 m.
* Närgräns: 1,5 m.
* Dioptrireglering: +/- 4 dioptrier.
* Ögonavstånd: 18mm.
* Skymningsvärde: 20.
* Ljustransmission: 90%.
* Vattentät/Fukttät: Ja.
* Längd: 144mm.
* Vikt: 640g.
* Garanti: 10 års.
Medföljer:


* Deluxe vadderad väska.
* Okularskydd.
* Linsskydd.
* Neoprenrem.
* Rengöringsduk.

SFL 10x40 Kikare finns i kategorin Astro Sweden - Optik - Kikare & tillbehör - Handkikare - Zeiss - SFL. Zeiss är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…