Sky-Watcher

Startravel 102/500 mm, OTA

3 095 kr
I lager    Sponsrad länk

Ett kompakt vidvinkelteleskop passande för både natur- och astronomiska observationer.Skywatcher Startravel 102/500 mm refraktor teleskop, optisk tub utan montering

Skywatcher Startravel 102/500 mm är ett prisvärt vidvinkelteleskop. Upp till 80x förstoring är bilden skarp och kontrastrik. Önskar du använda högre förstoring rekommenderar vi att du använder ett gulfilter, eller Baaders Fringe Killer. Dessa filter reducerar de blå halos, som är normala för snabba akromater vid högre förstoring.

Med sitt kompakta format och låga vikt är detta ett teleskop väl lämpat för att ta med på resan.

2 fokuserare i metall

Med 2 okular är observationer genom en widefieldrefraktor spektakulära. Tyngre tillbehör som 2 diagonal och okular kräver en kraftig fokuserare. Detta teleskop är därför utrustat med en 2 fokuserare i metall, som klarar av tillbehör med både 1,25 och 2 anslutning. Observera att om du vill använda 2-tumsokular eller andra tillbehör med 2-tumsanslutning så måste du ha en 2-diagonal (). Den medföljande har endast 1,25-tumsanslutning.

Fotografi

Den bakre ändan av fokuseringstuben är försedd med en standard T2-gänga (hane), som passar T2-ring matchande din DSLR kamera.

Vad kan jag observera med detta teleskop:


* Månen Kratrar, bergskedjor, sprickor, dalar, m.m. kan lätt observeras på månytan.
* Planeter Observera Venus faser och Saturnus ringar. På Jupiter kan du se detaljer i planetens molnstrukturer och de Galileiska månarna. Under goda atmosfäriska förhållanden ser du även Jupiters berömda röda fläck en enorm orkan, dubbelt så stor som vår egen jord.
* Solen Med hjälp av Baaders solfilterfolie kan du enkelt bygga ett solfilter, som medger att du säkert kan observera solen, vår närmaste stjärna.
* Djuprymdsobjekt Hundratals objekt ligger inom räckhåll för detta teleskop. Observera multipelstjärnor där de ingående komponenterna har olika färger. Upptäck Ringnebulosan i stjärnbilden Lyran. Du kan även se objekt utanför vår egen galax. T.ex. klotformiga stjärnhopar som ligger i banor runt Vintergatan och vår närmaste granngalax, Andromedagalaxen.
* Jorden Teleskopet är också lämpligt för observationer av fåglar, fartyg, berg, m.m. Som i nästan alla astronomiska teleskop är bilden spegelvänd men rättvändande prismor finns som tillval för dig som vill ha rättvänd bild. Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* Startravel 102 refraktorteleskop, optisk tub
* Tubringar med dovetailskena
* 1,25 okular 25 mm och 10 mm
* 1,25 barlowlins 2x
* 1,25 rätvändande prisma, 45 grader
* Rödpunktssökare
* Obs: ingen montering/stativ medföljer!

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Startravel 102/500 mm, OTA finns i kategorin Astro Sweden - Optik - Teleskop & tillbehör - Alla teleskop - Optiska tuber. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…