RAB

Microlight Alpine Downjacket

2 795 kr
I lager    Sponsrad länk

RAB Microlight Alpine Downjacket - lätt och varm dunjacka som tar liten plats i packningen.

Denna dunjacka är en klassiker från engelska RAB, och nu med 100% återvunnet tyg och dun. Dunet i jackan är i underbart fluffig 700 fillpower så kommer den bli en favorit i din packning! Det gör den mycket packbar och med låg vikt så du kommer alltid vilja ha den med. Huvan håller dig varm om huvud och nacke när du tar en paus - denna jacka är det första du ska ta på när du tar en rast, innan du börjar frysa! Vi skulle säga att dunjackan passar likabra på äventyret som på stan, även om den främst är anpassad för upplevelser i naturen.

Fryser du om händerna så kan du värma dem i handfickorna på sidan, fickorna har även dragkedja så du kan värma dina handskar under pausen utan att tappa bort dem. I bröstfickan kan du säkert förvara din mobil så den håller sig varm. jackan har en upphängare i nacken så du kan vädra den. Förvara den helst inte i packpåsen en längre tid då den tappar sin loft när den är komprimerad.

 

Detaljer:


* Två handfickor med dragkedja
* En bröstficka med dragkedja
* Justerbar huva med formbar skärm
* YKK® dragkedjor på alla platser
* Justerbar i midjan och nertill
* Yttermaterial: 100% återvunnen 30D nylon Pertex Quantum, 50g/m² med DWR behandling
* Foder: 100 % återvunnen 20D nylon, 38g/m²
* Isolering: Återvunnet dun med 700 fillpower och behandlat med Nikwax hydrophobic (vattenbeständighet)
* Upphängare i nacken
* Elastisk mudd i ärmslut  

Vikt: 467 g i storlek M
Packpåse ingår


Info om material:

Pertex® Quantum:
Är ett material i lättvikt som är vindtätt och passar utmärkt som yttermaterial i lätta dunkläder då det är slitstarkt, vattenavvisande och packbart.

Vad betyder hydrophobic down?
RAB behandlar allt sitt dun så det behåller sitt loft, (fluffighet) även om det blir fuktigt. Det gör även att dunet torkar snabbare och håller dig varm.

Återvunnet dun:
I de flesta av sina produkter så använder RAB återvunnet dun och produkten gör på det viset mindre miljöpåverkan. Dunet är ju inte dåligt för att jackan är utsliten eller hur!

Microlight Alpine Downjacket finns i kategorin Astro Sweden - Kläder & Skor - Jackor - Dun & Syntetfodrade jackor. RAB är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…