RAB

Dunsovsäck Mythic 600 REG Left Zip

6 995 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

RAB Mythic 600 - Superlätt och riktigt varm sovsäck med absolut högsta komfort!

Denna modell Mythic 600 passar för äventyr då termometern även går en bra bit under nollan så lätta vinteräventyr utanför de extrema vintrarna är alldeles perfekt! Denna sovsäck är en av världens lättaste och trots nästan hellång dragkedja väger den inte mer än 885 gram i REG. Om man tänker på vikt till prestanda så är det ingen tvekan om att de 885 gram som denna väger och med komforttemperatur på -12 grader så klassar den in i högsta ligan! Men den är inte bara lätt, den är extremt packbar tack vare sin lyxiga fyllning av 900+ fillpower europeiskt gåsdun. Dunet är dessutom behandlat för att inte ta åt sig fukt och blir därmed mer lätthanterlig när du är ute på äventyr. En fuktig dunsovsäck vill man inte ha när man är ute på en veckas vandring!

RAB Mythic serien har ett yttermaterial som RAB kallar för Atmos och är vind och vattenavvisande och superlätt men ändå tåligt. Atmos materialet är inte heller helt tätt så du behöver inte oroa dig för att din överskottsvärme inte släpps ut genom materialet. Detta tillsammans med den högsta dunkvalitén på 900+ av europeiskt gåsdun gör den till den bästa investeringen du kan göra. Dragkedjan på vänster sida går nästan hela vägen ner till fötterna.

Denna dunsovsäck är handfylld i England, Derbyshire och har ett DWR behandlat yttermaterial i ripstop 7D Atmos Nylon ripstop. De speciella formerna på dunkanalerna gör att dunet inte flyttar omkring, dunet ligger där det gör mest nytta.

På insidan av sovsäcken finns en mjuk härlig dunkrage som hindrar din värme att sippra ut även om du inte drar åt runt huvudet. Dragkedjan är självklart tillverkad av YKK med anti snag material så den inte fastnar i materialet! Fotboxen är vinklad för att ge bästa komfort och mer utrymme.

Detaljer:


* 900+ fillpower europeiskt gåsdun
* Handfylld i England
* YKK dragkedja 3/4 dels lång med syntetfylld krage för att hålla inne värmen
* Komforttemperatur ner till +1 grader
* Behandlat gåsdun för bättre fuktbeständighet
* Det medföljer en förvaringspåse och en packpåse. Tänk på att alltid vädra din sovsäck efter dina äventyr och förvara alltid sovsäcken i den medföljande förvaringspåsen, okomprimerad.

Material:


* 7D Atmos™ nylon ripstop (23g/m²) \ DWR
* Lining: 7D Atmos™ nylon ripstop (23g/m²) \ DWR
* 900FP R.D.S Certified European Goose Down with Nikwax fluorocarbon-free Hydrophobic Finish Temperaturgräns:

Se tabell! Temperaturgräns är en uppskattning, då det kan skilja sig mycket beroende på om du är frusen av dig eller inte. Är du vanligtvis ganska varm av dig kanske du skulle kunna klara dig med en svalare säck. Men är du tvärtemot frusen av dig så ska du kanske gå upp en nivå för att verkligen inte frysa, för det finns inget värre än att ligga och frysa hela natten!


* Komfort anger den temperatur då kvinnor sover bekvämt utan att frysa.
* Limit anger den temperatur då män sover bekvämt utan att frysa.
* Extreme betyder att du överlever MEN du kommer frysa ordentligt!

Dunsovsäck Mythic 600 REG Left Zip finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Bo & Sova - Sovsäckar. RAB är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…