Pumori

20-60x82 ED tubkikare

14 995 kr
I lager    Sponsrad länk

Pumori 20-60x82 ED är en mellanklass tubkikare med akromatiska ED linser som utökar både upplösningen och kontrasten samtidigt som det reducerar kromatiska aberrationerna. Det gör denna tubkikare till ett mycket bra val för både fågelskådning, jakt, skytte, allmän friluft eller spaning i olika former vare sig vi pratar myndighets utövning eller renflockar uppe på fjället.Pumori 20-60x82 ED tubkikareFördelen med att denna tubkikare har akromatiska ED linser är att reduceringen av kromatiska aberrationer kommer göra observationerna behagligare. Den färgblödning som uppstår oftast vid konturerna av en fågel mot en ljusbakgrund eller när man tittar på kulhåll på en måltavla förminskas vilket ger bättre skärpa och mindre ansträngda ögon.

Utöver de ovanstående egenskaperna har denna tubkikare en ytterligare storfördel, nämligen att bajonettinfästningen till okularet är identisk med den som Swarovski använder på sina ATS och STS tubkikare. Detta innebär att om genom att uppgradera till ett Swarovski okular kan man få en tubkikare som plötsligt närmar sig premiumklassen men kostar mindre än halva priset.

Med andra ord, är Pumori 20-60x82 ED en tubkikare som man kan växa i allt eftersom intresset för skådning ökar.Specifikationer:


* Akromatisk ED optik för bättre ljusinsläpp och skärpa.
* BAK4 Porro prismor förhöjer bildkänslan och ger en mer tredimensionell upplevelse.
* Justerbar ögonmussla som underlättar för glasögonbärare.
* Bajonettinfattning för okularet, identisk med den som Swarovski ATS och STS använder.
* Semividvinkel okular ger en vidare känsla än många andra tuber i klassen men tar sig inte hela vägen upp till toppen. Mycket bra för prissegmentet.
* Fin och grovfokusjustering gör att man kan snabbt fokusera från kort till längre håll samt finjustera fokuset när man skådar detaljer i vegetation, träkronor etc.
* Kroppssydd allvädersväska, perfekt anpassad för att kunna behållas på tuben under skådning. Ger både extra skydd mot väta men också mot stöttar.
* Vattentät, fukttät, kvävgasfylld.
* Utdragbart solskydd, kan användas för att undvika solreflektioner på objektivet men också för att skydda frontlinsen mer mot regn.
* 1/4 stativgänga som passar på alla kamerastativen.

Tekniska data:


* Förstoring: 20-60x.
* Objektivdiameter: 82 mm.
* Synfält: 35-21 m / 1000 m.
* Utgångspupill: 4-1,33 mm.
* Dimensioner: 147 x 32,2 x 67 mm.
* Vikt: 1631 g.
* Garanti: 3 års.

Medföljer:


* Aluminium transportväska med vadderat innehåll.
* Okular och linsskydd.
* Allvädersväska.

20-60x82 ED tubkikare finns i kategorin Astro Sweden - Optik - Tubkikare & tillbehör - Tubkikare - Pumori. Pumori är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…