Helsport

Reinsfjell Pro 2 Tält

6 370,75 kr 7 495 kr
I lager    Sponsrad länk för AstroSweden

Helsport Reinsfjell Pro 2 är ett självstadgande 4-säsongs tält för dig som söker efter ett tält utan begränsningar.

Gott om plats tack vare kupolformen så sidorna blir nästan helt raka och bra höjd i innertältet. Lägg därtill två ingångar, möjlighet att öppna upp båda sidorna för att få extra ventilation och utsikt. Även packvolymen är betydligt mindre än de flesta liknande tält. Det gör att du faktiskt får ner hela tältet inuti ryggsäcken, perfekt för dig som inte vill ha utanpåliggande grejer på ryggsäcken.

Reinsfjell Pro är ett året runt tält och klarar av de extrema förutsättningar som kan råda vintertid med hård vind och tung snö. Men detta tält saknar så kallad snökjol så du får planera lite mer vart du placerar tältet och packar snön ordenligt runt omkring så inte snön far in under yttertältet.

Ett kupoltält är väldigt praktiskt då det är helt självstadgande och extra vindtåligt tack vare formen. Det ger dig möjlighet att sätta upp tältet direkt på klippor eller andra hårda underlag. Det passar därför extra bra för dig som paddlar kajak och kanot.

De stora absiderna ger möjlighet att ha mycket prylar på ett bra sätt och ni har dessutom var sin. Du kan t.ex. laga mat i absiden, men tänk på ventilationen! På Reinsfjell tält kan du även rulla upp tältduken i absiderna och på så sätt få en stor öppning så du kan njuta av utsikten även om det är oväder utanför tältduken. Helsports tält har invändiga kanaler för tältbågarna och det gör dem extra vindtåliga!

Innertältet är i ett ljust material som släpper in ljus och skapar bra ventilation. Dörröppningarna har insektsnät för hela dörren och det ger extra bra ventilation. Det finns flera fickor på sidorna av innertältet där du kan förvara prylar, och du ser enkelt vad som finns i då de är i genomskinligt nät.

Ventilationen i dessa tält är väldigt bra, vid varm fuktig väderlek är det bara att öppna de båda absiderna och låta vinden lufta rakt igenom tältet.

Det kan vara skönt under varma sommardagar! Det finns en stor ventilationsöppning på varje sida i taket. Båda har insektsnät som går att försluta.

Stormlinorna har en upphängning så du slipper trassel när du ska sätta upp tältet. Tältbågarna har färgkodade kanaler så du snabbt hittar vart de ska sättas i. Vid bågkanalen finns en justering för att spänna upp yttertältet.

Vikt tältspik 16 st: 170g

Egenskaper:


* Mått innertält: 230x120 cm avsmalnande vid fötterna
* Höjd innertält: 105 cm
* Material innertält: Helsport Airflow Pro 30D
* Material golv: Helsport Rainguard FR Ingår i paketet:


* Reparationssats med lagningslappar, nål, tråd, extra tältbåge.
* Packpåse.

Reinsfjell Pro 2 Tält finns i kategorin 2073. Helsport är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…