Edelrid

Jul 2 belay device

480 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

* Body made of high-quality stainless steel
* Optimized geometry ensures easy operation even for beginners
* High braking performance assists the belayer with leader falls
* Rope can be paid out faster to a leader by holding device in the ‘open’ position with the thumb
* Perfect handling, even for ropes with a larger diameter
* Suitable for 8.9–11.0 mm single ropes Innovativ säkringsanordning med hög bromsprestanda för enkla rep.
Den optimerade Mega Jul-geometrin garanterar enkel och säker säkring även med tjockare rep.

Teknisk information:
Godkänd repdiameter: 8,9 - 11 mm.
Certifiering: EN 15151-2 Material: Stål 

Edelrid Jul 2 har flera fördelar som gör den till ett populärt val bland klättrare.
Här är några av fördelarna med Edelrid Jul 2:

Jul 2 är utrustad med en tum-loop för assisterad bromsning, som ger ytterligare friktion och assisterad bromsning. Detta gör det lättare att hålla ett fall eller fånga upp en klättrares vikt, vilket ökar säkerheten och kontrollen under säkring.

Mångsidighet: Edelrid Jul 2 är en mångsidig säkringsanordning som kan användas för både säkring och rappelling. Den är kompatibel med ett brett utbud av repdiametrar, vilket gör att klättrare kan använda den för olika klättringstillämpningar och repstorlekar.

Lätt och kompakt: Jul 2 är utformad för att vara lätt och kompakt, vilket gör den smidig att ta med sig. Den kompakta storleken innebär också att den tar mindre plats på en sele eller i en utrustningsväska, vilket minskar bulk och vikt under klättringsäventyr.

Smidig repmatning: Jul 2 är utformad så att den ger en jämn och kontrollerad repmatning, vilket gör det möjligt för säkraren att mata ut ut eller ta in repet effektivt. Detta kan förbättra säkringskomforten och säkerställa sömlös kommunikation mellan klättraren och säkraren.

Intuitiv användning: Jul 2 är användarvänlig och enkel att använda. Dess intuitiva design och tydliga instruktioner gör den tillgänglig för klättrare på olika erfarenhetsnivåer. Denna användarvänlighet kan vara särskilt fördelaktig för nybörjare eller de som är nya i säkringsarbetet.

Hållbarhet: Edelrid är känt för att producera klätterutrustning av hög kvalitet, och Jul 2 är inget undantag. Konstruerad med hållbara material är den utformad för att klara av klättringens hårda krav och ge långvarig prestanda.

Kompatibilitet med Edelrid-tillbehör: Edelrid Jul 2 är kompatibel med ytterligare tillbehör från Edelrid, till exempel Jul 2 Belay Kit, som innehåller en HMS-karbinhake och en Strike Slider energiabsorbent. Denna kompatibilitet möjliggör enkel integration med annan Edelrid-utrustning och ger ett omfattande säkringssystem.

Det är viktigt att notera att även om Edelrid Jul 2 erbjuder många fördelar, beror valet av säkringsutrustning i slutändan på individuella preferenser, klättringsstil och specifika krav. Det rekommenderas att du provar olika anordningar och tar hänsyn till faktorer som personlig komfort, förtrogenhet och den typ av klättring du ska utföra för att bestämma den bästa säkringsanordningen för dina behov.

Jul 2 belay device finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Aktiviteter - Klättring - Utrustning för klättring - Repbromsar & firning. Edelrid är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…