Avignon Merinoull Tjock Strumpa Grön - 34-36

175 kr
I lager    Affiliate-länk till Goingoutdoor

En merinoull strumpa (eller socka) för riktigt kalla dagar. Kombinerar du denna med en bas/Liner merinoull strumpa får du en oslagbar kombination för riktigt kalla dagar i ett par kängor eller stövlar.

Mer information från Avignon:

Ull ankel är en riktigt tjock ullsocka för den som fryser mycket om sina fötter.

Ull ankel är riktigt kraftigt stickad socka anpassad för ett aktivt användande i arbete eller friluftsliv, där man vill garantera att inte frysa om fötterna.

Sockan är stickad i 80 procent Merinoull. Merinoullen är den finaste och mjukaste ullen som finns på marknaden och säkerställer att strumpan inte kliar. Merinoull har den fantastiska funktionen att den är värmereglerande. Med det menas att den värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Värmer även om ullen blir blöt. Resterande består sockan av 12 procent polyamid och 8 procent lycra för att ge strumpan elasticitet och göra den slitstark.

Ull Ankel är en väl genomtänkt strumpa, där varenda del av strumpanhar i syfte att ge maximal funktion. Den har en extra stickning runt hälen, under foten samt framtill på strumpan, för att säkerställa att värmen bibehålls. Strumpan blir även extra slitstark på dessa delar för att hålla längre. Strumpan är sömlös över tåpartiet för att undvika skav. Över strumpans mittparti finns stickad resår, så att den sitter på plats under hela dagen och inte flyttar sig runt foten för den aktiva användaren. Över vristen är det stickade kanaler, som ett dragspel, så att strumpan inte ska vecka sig och kännas knölig i skon. Skaftet på strumpan är sydd i kanaler för att avlasta tryck mot benet och har en 30 mm mudd upptill för att sitta på plats. Inuti sockan är det en ultimat stickning, som ger den mjukaste känsla mot foten, och för attbehålla alstrad värme runt foten.

Denna modell används ensam eller som andra lager strumpa ovanpå en liner-socka. Den finns i 5 storlekar (34-36, 37-39, 40-42, 43-45, 46-48). Storleken finner du alltid upptill, på insidan av strumpan, för att lätt kunna paras ihop efter hand-eller maskintvätt på max 40 grader. Häng strumporna för att torka. Torktumla inte, då riskerar du att de krymper.

Alla våra strumpor är tillverkade av NON-MULESING-ull, för att vi bryr oss om djuren.

Avignon Merinoull Tjock Strumpa Grön - 34-36 säljs direkt av Goingoutdoor för snabb leverans.

Läs mer…